REGIO - Na zeven projecten dwars door Europa te hebben gezworven, wordt het hoogste tijd om te laten horen dat ook in ons eigen land fantastische koormuziek is geschreven. Grootse koormuziek van Nederlandse componisten die je bijna doet vergeten hoe klein ons landje is!

Projectkamerkoor Canto Chiaro geeft daarom onder leiding van Roy Voogd drie concerten waarin een doorsnee uit vijf eeuwen koormuziek ten gehore wordt gebracht.

Het programma opent met oude muziek van Josquin des Prez en Jan Pieterszoon Sweelinck, en muziek uit de twintigste eeuw van Daan Manneke en Hendrik en Jurriaan Andriessen. Pièce de résistance is de Missa Brevis van Henk Badings, een a cappella werk vol grote contrasten, gebaseerd op Gregoriaanse thema’s. Tot slot intrigerende toonzettingen van eeuwenoude volksliedjes die voor het Nederlands Kamerkoor zijn gearrangeerd door Jetse Bremer. Claudia Veenstra speelt als intermezzo op blokfluit enkele juweeltjes van Jacob van Eijck.

De concerten vinden plaats op:
Zaterdag 13 oktober om 20.00 uur, Hervormde kerk, Valkkogerweg 39, Valkkoog
Zaterdag 20 oktober om 20.00 uur, De Terp, Kerklaan 4, Oudorp Alkmaar
Zondag 21 oktober om 15.00 uur, Ontmoetingskerk, Parkstraat 10, Julianadorp.
Toegangsprijs € 15,00; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang mits onder begeleiding van een betalende volwassene. Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar door te mailen naar info@cantochiaro.nl of via de website www.cantochiaro.nl. Ook kunnen voorafgaand aan het concert aan de kassa kaarten worden gekocht.