DEN HELDER - Stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft het initiatief genomen om Herdenkingsstenen te realiseren ter nagedachtenis aan de Joodse, omgekomen stadsgenoten. De afgelopen 2 jaar plaatste de stichting al 100 herdenkingsstenen voor de woningen waar 118 Joodse stadsgenoten hebben gewoond voordat zij tijdens WO II werden vermoord.


De volgende stap is het plaatsen van een namenmonument met hierop de namen van alle Joodse, omgekomen stadsgenoten. Rabobank draagt hier graag haar steentje aan bij en doneert € 15.000,-. Peter de Vrij, voorzitter Stichting Herdenkingsstenen Den Helder, reageerde met grote blijdschap op deze donatie: "Uw bijdrage maakt het nu mogelijk om alle lichten op groen te kunnen zetten voor realisering van het monument".

De gedenkplaats met namenmonument wordt geplaatst in het stadspark van Den Helder ter hoogte van het Koningsplein. De verwachting is dat het monument op 29 april 2020 wordt onthuld.

Op de foto van links naar rechts;
Peter de Vrij, Khosrou Golzad (Rabobank), Daniel Groot, Tineke Struijk, Aad Blom, Peter Wijnants en Jan Kikkert. Aukelien Jellema ontbreekt op de foto.