JULIANADORP - In de bibliotheek van Julianadorp is van 2 januari tot 13 februari een tentoonstelling te zien met realistische schilderijen van Karin Bisschops-Lemmers.

Zij tekent en schildert al van jongs af aan en volgde cursussen bij onder andere Triade en Majo Homburg. Zeven jaar geleden is ze begonnen met fijnschilderles bij realistisch kunstschilder Jolanda Gerrmann. Karin schildert met olieverf in een zeventiende eeuwse techniek die Rembrandt ook beoefende. Een tijdrovend proces waarbij door de gelaagdheid van het schilderen veel diepte en kleurschakeringen in haar werk tot stand komen.

Karin: "Tekenen, illustreren en schilderen doe ik al vanaf de lagere school. Naast mijn werk en gezin is schilderen een hobby die mij veel plezier en ontspanning geeft. Tijdens het schilderen vergeet ik echt alles om me heen. Ik schilder aan de hand van foto’s waarbij het de bedoeling is dat het schilderij mooier wordt dan de foto. De foto werkt als het ware als aanjager. Mijn onderwerpen zijn heel divers: dieren, bloemen stillevens en portretten."

Tentoonstelling van 2 januari tot 13 februari in bibliotheek Julianadorp, Keysers Plaet 1023 tijdens openingstijden, zie daarvoor www.kopgroepbibliothelen.nl