DEN HELDER - Met het thema "Lifeguards" haakt het Reddingmuseum tijdens de voorjaarsvakantie in op de selectiedagen voor nieuwe lifeguards die worden georganiseerd door de KNRM. Omdat Reddingsbrigade Nederland ook met lifeguards werkt, wil het Reddingmuseum met diverse activiteiten een korte introductie geven op alle werkzaamheden van een Lifeguard en wat je nodig hebt om een Lifeguard te worden.

Op woensdag 19 februari en zaterdag 22 februari organiseert het Reddingmuseum een heus Lifeguard parcours, waarbij de jonge deelnemers allerlei obstakels overwinnen om de redding van een hondje uit te voeren. De deelnemer die het parcours het snelst aflegt, wordt uitgeroepen tot snelste lifeguard van de dag.
Naast deze activiteit kunnen bezoekers ontdekken wat voor soort redder zij zijn aan de hand van een quiz. De quiz leidt de speler door het museum aan de hand van verschillende vragen. Tijdens de vakantie is de quiz aan te vragen bij de balie van het museum en is, net als het Lifeguard parcours, een gratis activiteit.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft. Het is vernoemd naar Dorus Rijkers (1847-1928), één van de bekendste Nederlandse redders. Te zien is onder meer een soortgelijke boot waarmee hij reddingacties uitvoerde. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Ervaar bijvoorbeeld hoe windkracht 10 aanvoelt, verstuur zelf een bericht in morse of voer zo snel mogelijk een redding uit voor de highscore.