DEN HELDER - Basisschool De Windwijzer in Den Helder bestaat 100 jaar. De school organiseert op zaterdag 1 juni een grote reünie voor oud-leerlingen en (oud) medewerkers. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.windwijzer100.nl.

Op 3 oktober 1923 heeft de pastoor van de Petrus en Pauluskerk in Den Helder de eerste steen ingezegend voor het katholieke scholencomplex op de hoek van de Javastraat en de Van Galenstraat. Op 28 mei 1924 werd de bouw voltooid en was de feestelijke opening van de Catharina kleuterschool, de Mariaschool (lagere school voor meisjes) en de Jozefschool (lagere school voor jongens). De meeste leraren waren nonnen en broeders.

In de jaren ’80 werden deze scholen gefuseerd tot RK basisschool De Windwijzer. Aan het begin van de 21e eeuw werd de school te klein en was het schoolgebouw verouderd. In 2012 is de Windwijzer verhuisd naar de Pasteurstraat waar het onderdeel werd van het brede schoolcomplex, op de plek waar voor de bouw de Groene Poolster was gevestigd. Het oude schoolcomplex aan de Javastraat is enkele jaren later gesloopt.