DEN HELDER - Het gebouw van de Vakschool, later Huishoudschool de Vijfsprong, het markante pand aan de Middenweg in Den Helder, werd in november 1923 in gebruik genomen. De school was er tot 1982 gehuisvest. Daarna verhuisde de school naar de Pastoor Koopmanweg. Zij hield in 1987 ten gevolge van een fusie op te bestaan als zelfstandige school voor IHNO,LHNO. Na vormingscentrum de Boeg, werd Woningstichting Den Helder de eigenaar van het Vijfspronggebouw.


Vele Vijfsprongers hebben elkaar misschien nog wel eens in de één of andere samenstelling getroffen, maar het wordt het tijd voor een reünie voor leerlingen en medewerkers van de Assistentenopleidingen, IHNO, LHNO, Vormingsklas, Kappersopleiding en INAS (Intas en Intos)

De datum van de reünie is zaterdag 25 november 2023

Zat je tussen 1923 en 1987 op deze school dan roept de organisatiegroep van deze reünie, Jenny Benneker, Anja Broersma, Liesbeth de Jong, Inge Simao,, Sietha Wams en Yvonne de Werker, je op om je aan te melden. Voor de reünie heeft Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat vanaf 11.00 uur een ruimte ter beschikking gesteld en zal zij haar medewerking verlenen voor een goed verloop van dit evenement. Er hebben al een groot aantal oud-leerlingen en oud-medewerkers enthousiast gereageerd op het Facebookbericht.

Ben je oud leerling of -medewerker en vind je het leuk om deel te nemen, geef je op, gebruik het mailadres: reunie.de.vijfsprong.2023@gmail.com. De correspondentie zal uitsluitend via de mail verlopen. Vermeld bij opgave je eigen meisjes- of jongensachternaam en het jaartal van je schooljaren. Ook voor vragen staat dit mail adres open. Als er meer bekend is, zal de organisatie de geïnteresseerden verder informeren over het programma en de kosten.