DEN HELDER - Elke eerste zondagmiddag van de maand (10 x per jaar) zal vanaf oktober in de sfeervolle foyer van Cinema Zevenskoop livemuziek te horen zijn. De programmering zal breed zijn, maar de nadruk ligt op in eerste instantie op Nederlandse singer-songwriters.

De organisatie hoopt hiermee een reeks optredens neer te zetten van hoge kwaliteit. Bezoekers kunnen genieten van een mooie muziekmiddag met bekende of onbekende artiesten in een gezellige ambiance. Verrassende namen en oude bekenden, de programmering zal gevarieerd zijn.

De eerste keer is zondagmiddag 2 oktober en er is een mooie double-bill geprogrammeerd.
Twee mannen geworteld in de West-Friese klei, maar waar je niet verbaasd over zou zijn als ze in de Amerikaanse Mid-West geboren zouden zijn.

Wieb Zigtema is een oude rot met een geschiedenis in bands als The Rousers en The Thought. Het muziekmaken is nooit gestopt en diverse cd’s zagen het levenslicht. Verwacht vindingrijke composities en toegankelijke popmelodieën, maar altijd geserveerd op de eigenzinnige Zigtema-wijze.

Jasper Schalks is een jonge loot aan het Nederlandse Americana-genre en wist dit jaar te verrassen met zijn eerste album Stand This Storm. Ambachtelijke liedjes geworteld in de traditie van de jaren 70 singer-songwriters.

Zondagmiddag 2 oktober, inloop vanaf 14.00 uur, entree €7,77 (pin only)
Locatie: Cinema Zevenskoop, Julianaplein, Den Helder

Wilt u op de hoogte blijven, volg dan Rialto Live op Facebook.