DEN HELDER - 2024 is het jaar waarin wij afscheid zullen moeten nemen van optredens van Theo Nijland en daarom is Rialto Live trots en blij dat Theo in 2023 wil beginnen in Den Helder met zijn show ‘Ontboezemingen van een blij mens’.

Theo Nijland is componist, tekstdichter en nog veel meer maar deze middag staat in het teken van nieuwe liedjes gemixt met oude klassiekers uit zijn oeuvre. Een loopbaan die hem o.a. een Polifinario, Annie.M.G. Schmidt-prijs en Groenman-Taalprijs opleverde. Eigenlijk is hij de Randy Newman van de Lage Landen: muzikaal, geestig, scherp, cynisch, gevat en prikkelend.

Liedjes gaan over universele gevoelens zoals angst, geluk, jaloezie, leedvermaak. Nijland schrijft de liedjes vaak met een twist, en gaan ze net een andere kant op dan je verwacht.

Zoals TROUW schreef: “De spanning tussen hart en hoofd in zijn teksten levert een mooie mix van ironie en ontroering op” of in DE VOLKSKRANT: “Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest”.

Een programma waarvan je later tegen je (klein-)kinderen kunt zeggen:
“Jazeker, ik heb Theo Nijland nog live gezien…..” .


Rialto Live (Cinema Zevenskoop) Den Helder

Deur open: 14:00 uur. Aanvang: 14:30 uur

Voorverkoop t/m zaterdag 7 januari €12,50. Stuur een email naar rialtolive@gmail.com

Kaartjes aan de deur (pin only!): €15,00

http://www.facebook.com/rialtolivedenhelder