DEN HELDER - Ondanks dat het Rode Kruis al bijna 150 jaar een afdeling in Den Helder heeft is deze afdeling nog steeds actief.

Om actief en jong te blijven is Rode Kruis afdeling Den Helder op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Omdat bij EHBO diensten soms een groot terrein ‘beheerd’ moet worden zijn er onlangs 2 mountainbikes aangeschaft deels met sponsoring van Verdoes fietsen.

Zes gemotiveerde vrijwilligers hebben hiervoor een training gekregen om de fiets optimaal te kunnen gebruiken. Zo verteld Ilona van der Willik, een van de opgeleide bikers, dat o.a. geleerd is hoe op een veilige manier van trappen af te rijden en hoe de fiets als hulpmiddel te gebruiken is. Op deze manier kan een slachtoffer veel sneller bereikt worden, met name in gebieden die slecht bereikbaar zijn met de auto.

Buiten de opleiding tot biker zijn ook andere opleidingen te volgen. Zo kan de vrijwilliger zich specialiseren naar interesse. De opleidingen die onze afdeling verzorgen zijn o.a.

Reanimatie & AED Cursus, eerst hulp bij alcohol en drugs, Evenementenhulp verlener, grootschalige evenementen hulpverleners, Wandelletsels, ect

Het mooie van het Rode Kruis is dat het een internationale organisatie is met verspreid over Nederland meerdere afdelingen. Dit geeft de mogelijkheid om buiten de eigen stad ook bij grotere diensten elders in Nederland te helpen. Te denken valt aan de Nijmeegse vierdaagse, hardloopevenementen zoals de Dam tot Damloop of grote festivals als Pinkpop en Zwarte Cross.

Voor degenen die graag willen helpen maar nog geen EHBO opleiding hebben wil de vereniging een gratis opleiding verzorgen. Wel wordt de cursist dan gevraagd om na het behalen van het diploma zich actief aan te sluiten bij het Rode Kruis.

Wilt u meer informatie kunt u mailen naar afdelingdenhelder@rodekruis.nl