DEN HELDER - Een bezoek aan Balgzand in de winter is een bijzondere ervaring. Het wad is dan betoverend mooi. Balgzand is doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar op zondag 16 december van 10.00 tot 12.00 uur kan je met een gids van Landschap Noord-Holland genieten van dit vogelparadijs. Nergens in Noord-Holland zijn zoveel vogels als hier.

Roofvogels komen af op die drukte, op zoek naar een prooi. De torenvalk en de buizerd laten zich hier vaak zien, en wie weet tref je ook de ruigpootbuizerd!
De slechtvalk heeft dit gebied verkozen als overwinterplaats. Deze krachtige jager kan met snelheden van wel 200 km per uur aanvallen. Komt de slechtvalk voorbij, dan zaait hij paniek en zullen de duizenden vogels opvliegen. Een spectaculair gezicht!

De gids zal natuurlijk ook over de andere vogels vertellen die foerageren op het wad, zoals de verschillende steltlopers, eenden en ganzen soorten.
Ga je mee? Neem een verrekijker mee. Er is een telescoop beschikbaar. Zorg verder voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.
Wanneer: zondag 16 december 2018 van 10.00 tot 12.00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.

Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Meer informatie en aanmelden: www.gaatumee.nl