DEN HELDER - Bij een noordoostenwind kan het hier flink koud zijn. Toch zijn er ook in de winterperiode veel vogels te zien op Balgzand. Landschap Noord-Holland neemt je daarom weer graag mee naar dit boeiende, vogelrijke gebied aan het wad tijdens een excursie op zaterdag 7 december om 13.30 uur.

Er overwinteren hier verschillende soorten steltlopers en eenden maar ook een aantal slechtvalken! Deze krachtige jager kan met snelheden van wel 200 km per uur zijn prooi aanvallen. Komt de slechtvalk voorbij, dan zaait hij paniek en vliegen de vele vogels tegelijkertijd op, een spectaculair gezicht!

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Een gids begeleidt de excursie en heeft ook een telescoop bij zich. Heb je zelf een kijker, neem deze dan mee.

Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan, en zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Wanneer: Zaterdag 7 december 2019 van 13.30 tot 15.30 uur.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Kosten: Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00.

Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl