DEN HELDER - Het grote nautische evenement Sail Den Helder/Marinedagen barst weer los van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023!

Sail Den Helder

Voor de zesde keer wordt Sail Den Helder gehouden en voor de vierde keer gebeurt dat tegelijk met de Marinedagen. Bezoekers kunnen zich van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli 2023 verheugen op een indrukwekkende vloot Tall Ships, Nederlands historische schepen, moderne schepen en marineschepen. Op Willemsoord, de Flaneerkade, Nieuwediepkade en het Marineterrein is een divers aanbod van evenementen, spectaculaire demonstraties en optredens van topartiesten. Op zondag 2 juli kan er vanaf de zeedijk worden genoten van de Tall Ships die uitvaren richting Hartlepool.

Alle informatie vindt u op www.saildenhelder.nl.

Marinedagen

De Marinedagen zijn dit jaar van 30 juni tot en met 2 juli. Kom aan boord van marineschepen, zie mariniers en parachutisten in actie tijdens de demonstraties. Of check jouw marine-skills in de techniektent. Het marineterrein in Den Helder is tijdens de Marinedagen geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en vrij toegankelijk. Op de website van het Marinemuseum vindt u meer informatie over de Marinedagen.

Laat u inspireren over duurzaamheid tijdens SAIL Den Helder

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli zijn onze duurzaamheidsexperts uit Den Helder en Hollands Kroon aanwezig om met u in gesprek te gaan over het verduurzamen van onze regio. Het Regiopaviljoen staat dit keer volledig in het teken van het thema Duurzaamheid.

In de mobiele showroom zijn energieadviseurs van Duurzaam Bouwloket en onze warmtecoaches aanwezig. U kunt meedoen met het kampioenschap tochtstripplakken! Ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden om warmte uit water te halen, ook wel aquathermie genoemd.

Op zaterdag 1 juli kunt u tussen 10:00 en 11:30 uur speeddaten met wethouder duurzaamheid, Peter van Diepen.

Waterstofcongres Sail Den Helder 2023

Graag heten we u welkom op vrijdag 30 juni 2023 bij Theater de Kampanje voor het congres ‘Waterstofnetwerk Noord-Holland: strategische schakel in de energietransitie’. Dit congres vindt plaats tijdens Sail Den Helder. Wethouder Peter van Diepen opent het congres.

Op deze dag draait alles om de rol die de waterstofregio Noord-Holland speelt bij de overgang naar duurzame energie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. We laten bezoekers kennismaken met verschillende interessante projecten en initiatieven op het gebied van waterstof die specifiek zijn voor onze regio. We besteden ook speciale aandacht aan de samenwerking tussen het Noordzeekanaalgebied en Den Helder, die onlangs heeft geleid tot de erkenning als Hydrogen Valley.
Dit is een Europese toekenning voor regio’s die zich op een onderscheidende manier inzetten voor het ontwikkelen van een energiesysteem op basis van waterstof.

Tijdens het congres leert u alles over deze samenwerking en hoe deze belangrijke Europese status de overgang naar waterstof in de regio zal versnellen. Bovendien vindt tijdens het evenement de officiële toekenning van de Hydrogen Valley-status plaats.

Wanneer: vrijdag 30 juni 2023
Tijd: 09.00 – 12.30 uur
Locatie: Theater de Kampanje, Den Helder

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op waterstofnhn.nl.

Kustbus rijdt ook tijdens Sail

Ook tijdens Sail kunt u gebruik maken van de Kustbus. De Kustbus rijdt deze zomer van maandag 26 juni t/m zondag 3 september 2023. De bus doet op haar route een groot aantal campings en verblijfsaccommodaties aan. Daardoor kunt u vlak bij uw bestemming in- of uitstappen. Er worden acht ritten per dag gemaakt (vier keer heen en weer). De bus is goed toegankelijk en biedt plaats aan gebruikers van een rolstoel of kinderwagen.

De route van de Kustbus gaat langs de badplaatsen Den Helder, Julianadorp, Groote Keeten, Callantsoog, St. Maartenszee en Petten. Dagelijks rijdt de bus iedere twee uur tussen Den Helder Station en Plein 1945 in Petten.

Wethouder Fotigui Camara (toerisme): Mooi dat het ook dit jaar weer gelukt is om de Kustbus te laten rijden deze zomer. Zo zorgen we ervoor dat zowel toeristen als inwoners gemakkelijk kunnen reizen tussen Petten en Den Helder, en zelfs dit jaar naar Sail Den Helder. Dat de busrit gratis is, maakt het extra toegankelijk voor iedereen.
Voor de dienstregeling kijk op www.kustbus.nl.