DEN HELDER - Het is 12,5 jaar geleden dat woonwijk Duinpark in Den Helder - en daarmee ook Omringlocatie De Zeester - feestelijk werd geopend door (toen nog) koningin Beatrix. Hoog tijd dus, om na ruim een decennium weer de slingers op te hangen! Volgende week wordt de Omringblauwe loper uitgerold voor alle buurtbewoners van de Zeester. Op maandag 13 november is er een open huis en op woensdag 15 november is iedereen welkom om te komen slenteren over de jubileummarkt.


Omringlocatie De Zeester - een woonzorglocatie gespecialiseerd in dementiezorg - kreeg 12,5 jaar geleden een centrale plek in de nieuw ingerichte wijk Nieuw Den Helder. De locatie heeft 12 woongroepen met elk zes of zeven bewoners, waar op een kleinschalige manier zorg wordt geboden. "Het is echt een beetje een familie-idee", vertelt locatiemanager Ariela Bos. "Veel mensen vinden het prettig om op zo'n manier onder elkaar te zijn in de huiskamers."

Open huis met salonorkest en verse wafels

Op maandag 13 november 2023 kunnen buurtbewoners de sfeer komen proeven. Tussen 12.00 en 14.30 uur goon de deuren van de locatie open. "We laten veel zien van De Zeester. De grote ontmoetingsruimte is geopend, waar het Niedorps Salonorkest optreedt en er ligt eenheerlijke wafel met warme kersen klaar voor de bezoekers." Ook biedt het open huis een gelegenheid om meer te weten te komen over dementiezorg, vertelt Ariela: "ledereen kent wel iemand met dementie in zijn of hoar omgeving. Je kunt langskomen om te zien hoe wij liefdevolle zorg bieden aan mensen met ernstige dementie."

Jubileummarkt

Naast het open huis, is er volgende week ook een feestelijke jubileummarkt, waar boeken, hapjes, kunst en snuisterijen warden verkocht. De kramen staan klaar op woensdag 15 november tussen 14.00 - 16.00 uur.

"ledereen uit de buurt kent De Zeester. We hebben 140 medewerkers en zijn dus een grote werkgever in de regio en zelfs de grootste Omringlocatie van Den Helder. Toch denkt men vaak dot we een kleine locatie zijn. Dot zegt misschien iets over onze huiselijke en warme sfeer", zegt Ariela trots. Ze vindt het jubileum don ook een mooie aanleiding om de deuren te openen voor de buurt. "lk hoop dot we mensen zo een goede indruk kunnen geven van hoe we wonen met zorg aanbieden in De Zeester, zodat mensen weten dot dit een warme en liefdevolle plek is voor hun naaste wanneer het thuis echt niet longer goat."

lnformatie

Meer informatie over de jubileumfestiviteiten vindt u op omring.nl/jubileum-de­ zeester. Alie informatie over wonen en zorg in De Zeester kunt u vinden op omring.nl/dezeester.