DEN HLEDER - Zaterdag 9 juni tot zondag 10 juni is het weer SamenLoop voor Hoop in Den Helder. SamenLoop voor Hoop is een 24 uur lange wandeltocht voor kankeronderzoeken, waar we staan stil bij kanker en het vieren van het leven.

Deze loop wordt het hele jaar door georganiseerd op plekken in Nederland, dit weekend is dat in Den Helder. Het doel van dit evenement is om geld te verdienen voor KWF Kankerbestrijding door middel van allerlei acties.

De SamenLoop voor Hoop wordt elk jaar georganiseerd door vrijwilligers. Er zijn muziekoptreden, een braderie en elk jaar zijn er 3 ceremonies. De ceremonies zijn:

- De openingsronde
Deze eerste ronde wordt gelopen door mensen die kanker hebben of hebben gehad, die worden aangemoedigd door familie, vrienden en belangstellenden. Boelhuys sponsord de aankleding voor de tent, die er speciaal is voor de eregasten.

- De Kaarsenceremonie
Langs het parcours worden 's Avonds verlichten kaarsenzakken geplaatst met persoonlijke boodschappen, om dierbaren te herdenken en het leven te vieren van de mensen die deze ziekte overwonnen hebben.

- De Slotceremonie
Bij de slotceremonie is het het einde van de 24 uur durende wandeltocht, waar iedereen samen de laatste ronde naar de Finish loopt. Hier wordt de uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt en de cheque aan KWF Kankerbestrijding overhandigd.