DEN HELDER - Het eerste weekend van september viert Den Helder 'Stadshart op Koers'. Een feest voor alle inwoners dat in de binnenstad en op Willemsoord plaatsvindt. Ook School 7 doet mee aan de festiviteiten. De bibliotheek, die in 2017 werd uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland en momenteel in de race is voor de internationale prijs Public Library of the Year, is een belangrijke pijler binnen de stadsvernieuwing. Daarom is de bieb niet alleen op zaterdag, maar ook zondag 2 september tussen 12.00 en 16.00 uur geopend.

Het hele weekend is in de theaterzaal een doorlopende voorstelling te zien van de filmpjes die rond het bouwproces, de opening en de verkiezing beste bibliotheek gemaakt zijn. Op de jeugdafdeling ontmoeten kinderen het beroemde boekenfiguurtje Kikker. Ze kunnen met hem op de foto, er wordt voorgelezen en er is een knutseltafel. Ook loopt beide middagen de Poëzie Jukebox door School 7 om bezoekers te trakteren op mooie gedichten.

Een harinkje happen kan ook in de bieb. Dankzij een gulle gift worden de eerste 100 bezoekers zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur getrakteerd op een zoute haring.

Op de stoep
The Hokum Jugband maakt zaterdagmiddag muziek voor de deur en zondagmiddag kan het publiek genieten van een nostalgisch orgel. Ook Granddad Daniel, dans act Mondriaan en het Levend Theater spelen op de stoep van School 7, daarna trekken zij verder de stad in. De binnenstad bruist het hele weekend van de muziek, het straattheater en andere activiteiten. Rond 16.00 uur verplaatsen de festiviteiten zich van de binnenstad naar Willemsoord.