DEN HELDER - We vragen ons allemaal wel eens af ‘Wie ben ik nou eigenlijk?’. Boeken stellen ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. De 88ste Boekenweek heeft als thema ‘Ik ben alles’ en vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. Om dit te vieren komt schrijfster Rosita Steenbeek op 19 maart op bezoek in School 7.

Rosita Steenbeek

Identiteit is een belangrijk thema in het werk van Rosita Steenbeek. De schrijfster komt naar KopGroep Bibliotheek School 7 op uitnodiging van NUT Den Helder. Tijdens haar bezoek aan de bibliotheek vertelt ze over haar werk, gaat ze in op vragen en is er de mogelijkheid tot signeren. Boekhandel Plukker is aanwezig voor de verkoop van haar boeken. Bij de aanschaf van een boek krijgen mensen het Boekenweekgeschenk cadeau, dat dit jaar geschreven is door Lize Spit.

Over Rosita Steenbeek
Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd, en in 2022 haar historische roman Julia. In 2018 verscheen Wie is mijn naaste?, over de vluchtelingenopvang. Ook schreef zij meerdere succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze woont. Rosita Steenbeek is te zien in de EO-documentaireserie Viva l’Umanità!, over de wereld van vluchtelingen en migranten in Europa.

De lezing begint om 14.30 uur. In de pauze is er een gratis kopje koffie of thee. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar aan de balie in School 7 of op www.kopgroepbibliotheken.nl