DEN HELDER - Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International de jaarlijkse Schrijfmarathon Write for Rights. Op zaterdag 9 december van 10.00 tot 16:00 uur worden er in School 7 brieven en kaarten geschreven aan en voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook kunnen er bij de bibliotheek schrijfpakketten worden opgehaald.


Write of Rights

Afgelopen jaren schreven al honderdduizenden mensen wereldwijd brieven tegen onrecht. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht.” Tijdens de schrijfmiddag zijn er voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om meer informatie te geven.

Schrijfpakketten

Als mensen liever thuis willen schrijven, dan kan dit ook. Met de schrijfpakketten worden zij op weg geholpen. Deze pakketten kunnen vanaf 25 november worden opgehaald bij School 7. De brieven of kaarten kunnen daarna tot eind december bij de bibliotheken ingeleverd worden.

Aanmelden voor de schrijfmiddag in School 7 is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten