DEN HELDER - Op zaterdag 30 juni om 14.30 uur komt schrijver Raoul de Jong, op uitnodiging van NUT Den Helder, op schrijversbezoek in School 7. Programmamaker Cecile Steenwijk interviewt hem over zijn boek Jaguarman, waarin hij zijn onbekende voorvader aanschrijft, en vertelt wat hij door de zoektocht naar zijn krachten heeft ontdekt over de geschiedenis van Suriname.


Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Raouls vader vertelt hem dat een van hun voorouders een medicijnman was, die zichzelf kon transformeren in een jaguar. Zijn krachten werden doorgegeven van vader op zoon. Raouls vader wil niets met deze krachten te maken hebben, maar Raoul besluit zelf op onderzoek te gaan.

In Suriname spreekt hij met archeologen, dansleraren en wintipriesters en maakt hij kennis met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden zoals Anton de Kom, Papa Koenders en Bram Behr. Hun stemmen werden tot nu toe vaak doodgezwegen en vergeten. Waarom was dat? En welke wijsheid ging zo verloren? Al schrijvend beseft hij wat ieder mens van die geschiedenis zou kunnen leren.

Kaartverkoop Na het interview is er een mogelijkheid voor vragen uit het publiek en uiteraard is er een gelegenheid voor het signeren van zijn boek. Een kaartje voor deze middag kost € 7,50 (dit is inclusief een kopje koffie of thee). Kaarten zijn te koop aan de balie of via de website op www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten.