DEN HELDER - Zondagmiddag 26 november om 14.30 uur komt schrijfster en chef kunst bij de Volkskrant Herien Wensink op bezoek in School 7. De cultuurjournaliste komt in de bibliotheek vertellen over haar aangrijpende boek Soldaat op zolder en haar twee grote liefdes: schrijven en de kunst. Kortom, een middag met een literair tintje voor iedereen die graag leest en bijzondere verhalen hoort.

Soldaat op zolder


Als klein meisje was Herien Wensink verliefd op een foto van een knappe Amerikaanse soldaat, die in haar ouderlijk huis op zolder stond. De jongeman bleek ene Stephen Ralph Mullins, die op jonge leeftijd sneuvelde in Vietnam. Het portret was een cadeau voor haar moeder, zijn grote liefde. In Soldaat op zolder gaat Wensink op zoek naar deze Steve: in brieven, in archieven en in de bergen van West Virginia. Een verkenning die voert van Hilversum, eind jaren tachtig, via Shady Spring in de sixties naar Vietnam, om uiteindelijk aan te komen in het Amerika van nu.

Soldaat op zolder is een rijke biografische roman, over een gedoemde liefde ten tijde van de Vietnamoorlog. Een aangrijpend tijdsbeeld van het Amerika van de jaren zestig en het Amerika van Trump. Een reis door overlevering en herinnering, aan de hand van grote thema’s: liefde, oorlog, vriendschap en dood. En popmuziek.

Over de auteur

Herien Wensink (1977) is chef kunst bij De Volkskrant en hiervoor was zij tien jaar cultuurredacteur bij NRC Handelsblad. Wensink studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Algemene Cultuurwetenschappen in Amsterdam. In De Volkskrant schrijft ze gezichtsbepalende artikelen: recensies, reportages en interviews, en heeft ze een maandelijkse column.

Koop een ticket

Een kaartje voor de lezing kost € 7.50 en is inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn te koop aan de balie in School 7 of via de website: www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten

Heel Nederland Leest

KopGroep Bibliotheken organiseert deze schrijversontmoeting in het kader van Heel Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Dit jaar is dat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Je haalt het boek gratis op in de bibliotheek. Op de website van de bibliotheek is een overzicht te vinden van alle Heel Nederland Leest activiteiten: www.kopgroepbibliotheken.nl/heelnederlandleest