NOORDKOP – Wie houdt er niet van een sneeuwballengevecht? Jong, oud, groot, klein, bijna iedereen vindt het leuk om de ander eens flink onder vuur te nemen. Om het gevecht een sportief tintje te geven, houdt Team Sportservice het Xtreme Sneeuwbalfeest in drie sporthallen. Woensdag 28 december is de eerste in Tuitjenhorn. Woensdag 4 januari de tweede in Julianadorp en een dag later in Wieringerwerf. De sneeuwballengevechten zijn speciaal voor kinderen van de basisschool.


Elkaar inpoeieren met zachte sneeuw zit er niet in, want die ligt er momenteel niet. “Maar we hebben een heel leuk spel met een soort zachte witte ballen, die net lijken op sneeuwballen. Daar kun je natuurlijk ook een heerlijk sneeuwballengevecht mee houden”, vertelt Bregje Sinnema. De buurtsportcoach van Team Sportservice begeleidt de kinderen tijdens de drie gymuren.

Winterparadijs

“We maken er een echt winterparadijs van in de zalen. We hebben naast de sneeuwballen ook nog allerlei andere winterspellen, maar die verklap ik niet. Die krijgen de kinderen te zien als ze zich aanmelden.”

Twee groepen: onder- en bovenbouw

Het Xtreme Sneeuwbalfeest is speciaal voor kinderen van de basisschool. “We hebben ze in twee groepen verdeeld: onder- en bovenbouw. De leerlingen van groep 3 tot en met 5 kunnen om 10.00 uur meedoen en de bovenbouwers van 11.15 tot 12.15 uur.”

Aanmelden verplicht

Sporthal De Groet in Tuitjenhorn is te vinden aan de Bogtmanweg 46, de Zuiderzeehal ligt aan de Dokter Tamsmalaan 1 en de sporthal in Julianadorp vind je aan de Akkerbouwstraat 3. Op noordhollandactief kunnen kinderen zich aanmelden. Zoek op plaatsnaam en inschrijven is zo gepiept.

Meer weten

De kosten bedragen 3 euro. Kinderen die onder de Meedoen- of Kindpakketregeling van de gemeenten vallen, kunnen gratis meedoen en melden zich aan via een mail naar mverblaauw@teamsportservice.nl. Meer weten? Neem contact op met Bregje Sinnema: bsinnema@teamsportservice.nl.