DEN HELDER - Wist je dat je het hele jaar door paddenstoelen kunt vinden? In de herfst zien we er vaak veel meer, omdat de bosbodem steeds kaler wordt. Een prima tijd om op zoek te gaan met een gids en daarom organiseert Landschap Noord-Holland op zondag 31 oktober een excursie in de Donkere Duinen.

Opruimers
Paddenstoelen behoren tot het rijk der 'schimmels' en zijn onder andere belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken sommige paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten hier weer gretig gebruik van. Een onmisbare schakel in deze kringloop!

Bijzondere namen
In Nederland zijn ruim 5000 verschillende soorten paddenstoelen te vinden. Ze dragen de meest bijzondere en fantasierijke namen, zoals bijvoorbeeld vliegenzwammen, biefstukzwam, elfenbankjes en zwavelkopjes. Wist je trouwens dat het grootste gedeelte van de paddenstoel, de schimmeldraden, onder de grond zitten?

Ga mee op excursie en ontdek welke soorten je in de Donkere Duinen kunt vinden. Neem je fototoestel mee, paddenstoelen zijn vaak heel fotogeniek!

Ga je mee?
Wanneer: zondag 31 oktober van 13.30 tot 15.00 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11 in Den Helder.
Kosten: Volwassenen € 7,- en kinderen € 3,-. Beschermers € 4,- en kinderen van beschermers € 2,-.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl