DEN HELDER -November is de maand van Heel Nederland Leest. Heel Nederland leest dan Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Om dit te vieren organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Cinema Zevenskoop op 13 december om 20.00 uur een speciale vertoning van de film Sonny Boy.

Het verhaal


Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

400.000 bezoekers


Sonny Boy is een Nederlandse film van Maria Peters uit 2011, naar het gelijknamige boek, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film is afkomstig uit 2011 en trok toen meer dan 400,000 bezoekers in de Nederlandse bioscopen. Het boek Sonny Boy kan nog tot 30 november gratis worden opgehaald in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Tickets kosten 9 euro en zijn te koop op www.kopgroepbibliotheken.nl.