DEN HELDER - Het hele jaar door is het druk met grote groepen vogels op Balgzand, het westelijk deel van het Waddengebied. Maar vandaag de dag is de vraag: komt de vogeltrek al op gang?


Vogels vinden er een overvloed aan voedsel op het Wad als het laag water is. Hun lange poten komen goed van pas in deze natte omgeving.
Veel van de vogels die hier leven hebben relatief lange poten en worden daarom aangeduid met de naam 'steltloper'.

Wat kunt je zien?

Welke vogels zijn bij Balgzand gearriveerd en welke kun je al zien. Ga op zondag 26 februari mee met gidsen van Landschap Noord-Holland om samen deze vraag te beantwoorden.
Wanneer grote groepen vogels komen aanvliegen op het wad is dat met het weidse uitzicht vanaf de dijk een prachtig gezicht. Zo'n grote groep biedt ook bescherming tegen de eventuele roofvogels in het gebied.
Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens deze excursie ga je samen met een gids toch een bezoek brengen.

Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.
Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 26 februari 2023 van 09:00 tot 11:30 uur

Vertrekpunt: Informatiecentrum 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl