DEN HELDER - Een bezoek aan Balgzand bij Den Helder is in elk jaargetijde een bijzondere ervaring. Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans afgesloten voor publiek, maar op zondag 17 november om 9.30 uur kun je mee met een excursie van Landschap Noord-Holland.

In het winterhalfjaar zitten er grote groepen vogels op Balgzand. Bij laag water vinden ze hier hun voedsel. De lange poten van deze 'steltlopers' komen goed van pas in de natte omgeving.
Tijdens deze excursie kun je groepen wulpen en scholeksters verwachten, maar ook kleine steltlopers zoals kanoet en bonte strandloper. Natuurlijk zijn er ook allerlei soorten eenden te vinden en misschien een roofvogel op zoek naar een prooi. Een gids begeleidt de excursie en heeft ook een telescoop bij zich. Heb je zelf een kijker, neem deze dan mee.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan.

Wanneer: Zondag 17 november 2019 van 09.30 tot 11.30 uur.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Kosten: Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl