DEN HELDER - Help Fort Kijkduin de titel van ‘Mooiste Fort’ van Nederland te winnen! Inmiddels hebben al honderden mensen hun stem uitgebracht en daarom is Fort Kijkduin geëindigd in de top 5 mooiste forten van het land. Fort Kijkduin is nu door naar de laatste stemronde!


Fort Kijkduin, gelegen op het noordwestelijke punt van Huisduinen in de gemeente Den Helder, is een imposante Napoleontische vesting uit 1811 vol geschiedenis. Met de dikke vestingmuren, ondergrondse gangen en indrukwekkende collectie neemt het fort je mee op avontuur terug in de tijd. Nu heeft het fort jouw stem nodig om de prestigieuze titel van Mooiste Fort van Nederland binnen te slepen!

Stemmen is eenvoudig:

⦁Ga naar de website ⦁ www.mooistefort.nl

⦁Zoek naar Fort Kijkduin

⦁Klik op het hartje onder Fort Kijkduin zodat het rood wordt.

⦁Voilà! Je hebt gestemd!

Waarom stemmen op Fort Kijkduin?

Unieke locatie: Fort Kijkduin is prachtig gelegen aan de Noordzeekust, met een schitterend uitzicht over de zee in het pittoreske dorpje Huisduinen onder het licht van vuurtoren de Lange Jaap.

Historisch erfgoed: Dit Napoleontische fort herbergt een schat aan geschiedenis en vertelt het verhaal van de verdediging van Nederland door 200 jaar aan geschiedenis heen.

Ondergrondse tunnels: Dwaal door de mysterieuze ondergrondse gangen en ontdek geheimen diep verscholen onder de grond.

Noordzeeaquarium: Bewonder de prachtige onderwaterwereld in het Noordzeeaquarium en leer over het leven in de Noord- en Waddenzee. In de nieuwe expositie beleef je hoe (zee)dieren aanvallen en verdedigen! In het museum ontdek je hoe legers en landen dat doen.

Educatieve programma's: Fort Kijkduin biedt inspirerende educatieve programma's voor scholen, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om te leren en te ontdekken over diverse historische periodes.

De Mooiste Fort verkiezing is een initiatief van Liniebreed, een stichting die zich inzet voor het verdedigbare erfgoed van Nederland waaronder (bijna) alle forten van het land.

Stemmen is mogelijk tot 1 september 2023. Hopelijk zien we je (stem) snel terug op Fort Kijkduin!