DEN HELDER - Scouting Jutters Willemsoord is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgen wij als scouting een vergoeding als wij dit inzamelen.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons clubhuis aan de C.G. Geusstraat 59.

Wat kan ik inleveren?
· Frituurvet vloeibaar
· Frituurvet vast
· Frituurolie
· Overige plantaardige oliën

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van je gebruikte frituurvet help je de scouting financieel een handje. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

Voordelen voor de Scouting Jutters Willemsoord:
Naast dat we samen een bijdrage leveren aan een schoner milieu, steun je onze groep financieel, omdat Green Oil Recycling 10% van de opbrengst van een volle kliko aan ons doneert!

Wat kan ik nog meer doen?
Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie van hun frituurvet af, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!