DEN HELDER - “Na een val op straat voelde ik steeds meer angst om alleen naar buiten te gaan. Dankzij de cursus In Balans heb ik mijn zelfvertrouwen herwonnen,” aldus een deelnemer die eerder meedeed aan de valpreventiecursus In Balans. Team Sportservice begrijpt het belang van actief blijven, ook op oudere leeftijd, en organiseert daarom wederom een dertien weken durende training. Op dinsdag 30 april vindt er een gezellige informatiebijeenkomst plaats in MFC De Boerderij in Den Helder, voorafgaand aan de training.


In deze bijeenkomst legt Rina Blondeau, buurtsportcoach van Team Sportservice uit hoe de valpreventiecursus In Balans eruitziet. “We testen je en geven advies over hoe je beter kan bewegen en hoe je je evenwicht verbetert. We gebruiken oefeningen die zijn gebaseerd op Tai Chi, een manier van bewegen die zich richt op balans, contact met de grond en het verplaatsen van je lichaamsgewicht.”


Met beide benen op de grond
De training gaat dus niet alleen om het breken van een val, maar ook om in balans en met beide benen op de grond te blijven. Je ontwikkelt sterkere beenspieren en verbetert het evenwichtsgevoel. Zodat je letterlijk steviger in je schoenen staat en bovendien werkt aan een betere conditie.


Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
Met steun van de gemeente Den Helder en Beweegzorg Noordwest wordt de training In Balans aangeboden als een valpreventiecursus. Wil je meer weten over In Balans? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst. Deze is op dinsdag 30 april in MFC De Boerderij aan de Gravin M. van Waardenburglaan 22 in Den Helder. Inloop vanaf 10:30 uur, de presentatie begint om 11.00 uur. Aanmelden kan via 088-2037350 of bij Karin Bot: kbot@teamsportservice.nl.