DEN HELDER - Een op de vijf mensen, boven de vijftig, heeft klachten van geheugenverlies. Bij mensen boven de tachtig heeft zelfs één op de twee personen klachten. Zo wordt het geheugen trager en kunt u op latere leeftijd minder onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat u mentaal langer fit blijft door regelmatig uw geheugen te trainen. Daarom organiseert Omring de Geheugentraining in Enkhuizen.

Onderzoek wijst uit dat geheugentraining helpt
Uit onderzoek is gebleken dat ouderen die hun hersenen trainen, vijf jaar later nog minder problemen ervaren met het uitvoeren van alledaagse taken. Het trainen van de hersenen heeft ook een positief effect op het cognitief functioneren. U heeft dus zelf grote invloed op uw geheugen.

De geheugentraining van Omring is erop gericht om de hersenen te trainen. Tijdens vijf bijeenkomsten gaat u samen met een docent aan de slag met verschillende geheugentechnieken, opdrachten en oefeningen. Ook krijgt u uitleg over de werking van het brein. Gericht trainen heeft een heel goed effect tussen het 55e en 70e levensjaar. Als u uw hersens niet gebruikt, gaan ze helaas achteruit.

Datum en locatie
De geheugentraining start op 17 maart 2020 om 14.00 uur in Omringlocatie Den Koogh in Den Helder. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. Iedere training duurt 2 uur.

Kosten en aanmelden
Kosten voor deze training zijn € 85,- . Met uw Omringpas krijgt u een korting van € 20,-!
U kunt zich aanmelden via www.omring.nl/geheugentraining of door te bellen naar 088 - 206 79 99.

Bent u verzekerd bij Univé of Zilveren Kruis
Univé en Zilveren Kruis vergoeden deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Bij Univé dient u aanvullend verzekerd te zijn via de Thuiszorgpolis. De Omring Geheugentraining kost u in dit geval niets.