DEN HELDER - Struin zondag 26 juni mee met gidsen van Landschap Noord-Holland door Nollen-Zuid, voorheen saai bollenland, nu een aanwinst voor het landschap, met bijzondere zilte planten.

Nollen-Zuid met veel plantensoorten die van zilt houden De Nollen-Zuid is een aangelegd stukje duin, tegenover het Nollenproject van Rudi van de Wint, in Den Helder-Zuid. Landschap Noord-Holland heeft dit gebied ingericht met nollen en valleien. Nol is een oud woord voor duin. Bollenland dat weer natuur is geworden. Struinnatuur. Bij deze excursie ga je kijken wat moeder natuur hiervan heeft gemaakt. Morgensterren, wellicht orchissen, goudknopjes en vast nog meer. Zo'n kruidenrijk graslandje langs het spoor biedt tal van verassingen. Probeer je eens voor te stellen dat de hele Noordkop er voor 1600 zo heeft uitgezien. Eilandjes met duintjes die met elke zee stijging onderliepen. Verrassend is ook dat zeekraal en zeeaster hier bloeien. Dat betekent dat de grond zilt is.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zondag 26 juni van 13:00 tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Burgermeester Ritmeesterweg - vlakbij Station Den Helder-Zuid

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl