DEN HELDER - In de eerste week van het Try Out Park Den Helder barstte het al direct van de workshops en clinics. Na de officiële opening door twee wethouders en de kinderburgemeester is het deze week de beurt aan Skateland om de megatent op Willemsoord een sportieve invulling te geven.

Vorige week dinsdag trapte de organisatie (Team Sportservice, Triade en MEE & deWering) af met een graffitiworkshop. Wethouders Peter de Vrij en Kees Visser zetten samen met kinderburgemeester Lotte Mollema hun ‘handtekening’ in graffiti op drie grote borden. In de megatent op Willemsoord waar alle jongeren welkom zijn prijkt het logo de komende vijf weken in drievoud.


Megatent bomvol sport en cultuur
In de zomervakantie is er elke werkdag wel iets te doen voor jongeren vanaf 12 jaar. In gebouw 39 is de tweede editie van GameDay. Ernaast hebben Team Sportservice, Triade en jongerenwerk van MEE & de Wering een enorme overdekte tent neergezet waar de jeugd terecht kan voor cultuur en sport.

Stuntstep, skateboarden

De tweede week van het Try Out Park Den Helder is maandag van start gegaan. De komende twee weken is de megatent het domein van Skateland. Jeugd vanaf 10 jaar kan elke werkdag werken aan skateskills. Professionele instructeurs van Skateland helpen ze daarbij en geven uiteraard tips om het nog beter te doen. “Neem gerust je eigen bescherming, stuntstep, skateboard, bmx of skates mee”, meldt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. Maar er ook mogelijkheid tot het lenen van materialen op de locatie. Hoewel die uiteraard beperkt zijn.”

Stokje door aan lasergame
Skateland is tot en met 30 augustus ‘baas’ op Try Out Park Den Helder. Daarna geven de heren het stokje door aan de organisatie van lasergame. Andere activiteiten die nog aan bod komen, zijn onder andere dance (met Timor Steffens), ‘Tik-em Aan’, drone racen en voetbalskills testen en verbeteren.

Alle activiteiten op een site
Het hele programma vind je via de link op topdh.nl. Inschrijven voor de onderdelen is verplicht, maar kan eventueel ook nog ter plekke op de dag en het tijdstip zelf.