DEN-HELDER - Huiseigenaren in de gemeente Den Helder die hun huis gaan isoleren, kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Sinds deze week is er € 50.000,- beschikbaar, laat duurzaamheidwethouder Remco Duijnker weten. Volgend jaar komt er nogmaals € 100.000,- beschikbaar.

Comfortabel en waardevast
“Met een goed geïsoleerde woning is veel minder gas of elektriciteit nodig om een huis te verwarmen. Dat scheelt in de energiekosten. Een duurzame woning is comfortabel om in te wonen en maakt de woning waardevast. Alle woningeigenaren met een huis dat is gebouwd voor 2005, zouden isolatie kunnen overwegen”, aldus wethouder Duijnker. De gemeente betaalt tot 30 procent van de investering, met een maximum van € 500,-. De aanvrager moet zelf in het huis wonen. De subsidie is niet voor verhuurders bedoeld. De voorwaarden voor deze subsidie zijn in de verordening opgenomen. De subsidieverordening is per 6 november 2020 van kracht en na te lezen op www.overheid.nl.

Hulp bij de beste keuze
Wie de eigen woning wil isoleren kan vastlopen in de hoeveelheid technische mogelijkheden. Inwoners met vragen over welke isolatiemaatregel de beste is voor de woning, kunnen het Duurzaam Bouwloket mailen of bellen met hun vragen. Het Duurzaam Bouwadvies geeft advies en kan desgewenst offertes controleren. Alle contactgegevens staan op de website www.duurzaambouwloket.nl.

Andere subsidie voor VvE’s
Vereniging van Eigenaren (VvE) die energie willen besparen in gebouwen en appartement(en), kunnen niet terecht bij het Bouwloket. Zij vragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan.

Aanvullende informatie
Woningeigenaren met vragen, kunnen terecht bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. De Omgevingsdienst is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 088 102 1398. Of per e-mail via postbus@odhnhn.nl. Meer informatie over de 'Subsidieverordening duurzaam energiepakket particuliere huiseigenaren bestaande bouw 2020-2023', is te vinden via de website: www.denhelder.nl/energievoucher