DEN HELDER - Tijdens de Beursvloer Den Helder Julianadorp afgelopen april, georganiseerd door de Helderse Uitdaging, was Monique Schoorl van Stichting Taalweek voor het eerst van de partij. Stichting Taalweek organiseert meerdere keren per jaar een taalweek waarin nieuwkomers die druk bezig zijn met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal, zich een week lang kunnen onderdompelen in de Nederlandse taal en de hele dag taalrijke activiteiten krijgen. Naast het vergroten van algemene taalvaardigheden is het werken aan een persoonlijk doel een belangrijk uitgangspunt van de werkweek.

Van 7 t/m 11 november was de taalweek bij Landal Ooghduyne in Julianadorp. Voor deze week was Monique Schoorl op zoek naar mooie matches tijdens de Beursvloer. En dat is haar meer dan goed gelukt!

Materiaal, menskracht én kennis delen
Pieter Bruin van Bikestore Julianadorp bracht persoonlijk maar liefst 16 fietsen die deelnemers de hele week GRATIS mogen gebruiken. Als tegenprestatie kwamen medewerkers van Bikestore een hapje mee eten. Raymond van Schie van RVS Leefstijl deed met alle deelnemers een leefstijlscan! Dit leverde mooie gespreksstof op voor de rest van de Taalweek, waarin actief en gezond leven centraal staan. Leden van JCI ’t Nieuwe Diep kwamen een avond ondersteunen door spelletjes te spelen om zo de grammatica en woordenschat te bevorderen. Learning by doing en dát sluit dus pérfect aan bij JCI!

Nieuwe Taalweek in januari 2023
Stichting Taalweek vindt het belangrijk dat ook na deze week de taal-en talentontwikkeling wordt voortgezet in de eigen woonplaats. Voor iedere deelnemer wordt gezorgd voor passende ‘nazorg’. De duur van dit traject is afhankelijk van de vraag en ontwikkeling van de deelnemer. En de volgende Taalweek staat alweer gepland: van 23 – 27 januari 2023! Ken je iemand die een taalboost nodig heeft? Aanmelden kan nu via www.taalweek.nl.