DEN HELDER - Naar aanleiding van de collecteweek van Alzheimer Nederland organiseren Odensehuis Den Helder en KopGroep Bibliotheken op 7 november om 19.30 uur in School 7 een lezing door schrijver Sybren Kalkman over zijn boek ‘Voor altijd mijn liefje’. In het boek beschrijft hij zijn rol als mantelzorger voor zijn vrouw die kampte met dementie.


Sybren Kalkman (1944) verloor in 2017 zijn vrouw Dini aan de gevolgen van dementie, na een ziekteproces van achttien jaar. Hij besloot zijn ervaringen als mantelzorger te vereeuwigen in een boek. ’Voor altijd mijn liefje’ is volgens de schrijver een liefdesverhaal, verslag van een ziekte, zelfhulpboek en beschouwing over dementiezorg ineen.

Het boek is dan ook een pleidooi voor een ’meer humane dementiezorg’. De Odensehuizen, laagdrempelige inloophuizen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, zijn volgens Kalkman een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Kalkman is bestuurslid van stichting Odensehuis Amsterdam en medeoprichter van het Odensehuis in Bloemendaal.

Kaartverkoop
Het bijwonen van de lezing kost 5 euro, waarvan de helft naar onderzoek naar dementie gaat. Tickets zijn te koop op de website van de bibliotheek (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten) of aan de balie in School 7.