DEN HELDER - Vierhonderd gezinnen in de gemeente Den Helder en nog eens driehonderd in Schagen en driehonderd in Hollands Kroon kunnen zich gaan uitleven met een tasje vol sport en cultuur. Duizend gezinnen voor wie het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Of die middels wifi met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen. Team Sportservice komt daarom met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.


Regiomanager Marloes Smit van Team Sportservice: “Onze bewegingsconsulenten maken elke week online beweegprogramma’s voor kinderen en voor ouderen. Om alle doelgroepen in deze crisistijd toch in beweging te houden. Het programma voor de kinderen maakt onderdeel uit van het lespakket van scholen. Maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch vaker om buiten te spelen.”

Combinatie van sport, cultuur en gezonde recepten
Het bracht de regiomanager op een idee. “Ik dacht: ‘we moeten toch iets kunnen doen voor die doelgroep’. En daarom deze tasjes.” De gratis Meedoen-tas is een combinatie van sport en spel, cultuur en gezonde voeding, dus ook met gezonde en betaalbare recepten erin. Een goedgevuld exemplaar met voor elk wat wils.

Doel: plezier en ontspannen
Doel van de sport- en cultuurtasjes is meerledig. “Vooral plezier beleven en lekker kunnen ontspannen. En natuurlijk je dagelijkse dosis beweging krijgen. Daarnaast wordt buitenspelen leuker als je iets hebt om mee te spelen. Nog mooier is dat, als iedereen na de coronacrisis weer samen kan spelen, deze kinderen ook iets mee kunnen brengen”, aldus Marloes Smit.

Meer partijen werken mee
De Meedoen-tas is mede mogelijk gemaakt dankzij het Wijkconvenant, stichting Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds Den Helder, stichting Jeugdfonds Sport Den Helder en Alles Kids. Van der Wal stelt sporthal De Slenk kosteloos beschikbaar voor het vullen van de tasjes door medewerkers van Team Sportservice.

Aanmelden kan via de site
Gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen via de site van Team Sportservice Den Helder. Daar is een aanmeldformulier te vinden. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via het telefoonnummer: 0223-684726.

Meer weten over de Meedoen-tas? Kijk op de site: https://bit.ly/39Yk91t