JULIANADORP - In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Julianadorp is daar een van. Lianne Steeman neemt de organisatie namens Team Sportservice voor haar rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2022 voor de zesde keer. De voorronde is woensdag 8 juni tijdens de Nationale Buitenspeeldag.


“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Lianne Steeman de deelname toe. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het draagt bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En daarmee is de kans groter dat kinderen samen buiten gaan spelen.”

Door naar landelijke finale

De voorronde voor het NK in Julianadorp is speciaal voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Binnen het NK is dat categorie A. De buurtsportcoach licht toe: “Per gemeente stroomt de winnaar door naar de landelijke finale. De voorronde voor Den Helder spelen we woensdag 8 juni op de handbalvelden van JHC.”

Laagdrempelig en leuk

Sinds vorig jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement. “Je zag dat stoepranden nog maar weinig te zien was in het straatbeeld. Kerby heeft hierin verandering gebracht met deze kunststof rand.”

Aanmelden

Aanmelden voor de voorronde die 8 juni om 14.30 uur begint kan via https://www.noordhollandactief.nl/activiteit/250483/voorronde-nk-stoepranden-categorie-6-tm-10-jaar Deelname is gratis. Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman via lsteeman@teamsportservice.nl