JULIANADORP – Driekwart jaar geleden opende sportwethouder Peter de Vrij met een ferme dreun van een stratenmakershamer de eerste Ommetje-routes in De Schooten. Nu mag hij de honneurs nogmaals waarnemen in Julianadorp. Dinsdag 8 maart is de officiële opening van de vierde route. Een wandeling van 3 kilometer die met duidelijk zichtbare tegels aangeduid staat. Iedereen die wil, kan meelopen.

Samen met een fanatiek groep powerwalkers en een schoolklas gaat de officiële Ommetje-opening om 9.00 uur van start. Wethouder Peter de Vrij zal nog zijn best moeten doen om het tempo van de groep dames en schoolkinderen (6 kilometer per uur) bij te houden.

Team Sportservice is initiator van de Ommetjes-routes. De gemeente zorgt voor de tegels. “We hadden van het begin af aan de intentie om meer routes door de stad aan te leggen. De tegels nodigen uit om de route te volgen. Het daagt inwoners uit om een rondje in hun wijk te wandelen. En als er meer zijn, misschien ook eens een andere wijk te verkennen.” Vertelt Jessica Glasbergen, kartrekker van de routes binnen Team Sportservice.

Oppepper voor het brein
De Ommetje-app is in het leven geroepen door de Hersenstichting. Elke dag een stuk wandelen is goed voor lijf en leden en bovendien een oppepper voor het brein, blijkt uit onderzoek. De Hersenstichting benaderde neuropsycholoog Erik Scherder om het gezicht van het Ommetje te worden en sindsdien is het een zeer populaire app die in coronatijd gelanceerd is.

Buitengewoon goede ontwikkeling
Wethouder Peter de Vrij roemt het initiatief: “Het is een buitengewoon goede ontwikkeling, mede mogelijk gemaakt met steun en financiën uit het Sportakkoord. We moeten meer bewegen en we hebben gezien dat juist in coronatijd veel meer mensen zijn gaan wandelen. Dat is een goede ontwikkeling.”

Kleurrijke tegels wijzen de weg
Team Sportservice heeft in opdracht van de gemeente drie routes uitgestippeld in De Schooten. Een van een kilometer, eentje van twee en nog een van drie kilometer. De nieuwste route is aangelegd in Julianadorp, een afstand van drie kilometer. Ook deze tegels hebben het logo en de kleuren van de gemeente Den Helder.

De opening van de route in Julianadorp is dinsdag 8 maart om 9.00 uur. Wie wil kan aansluiten om mee te lopen. De start is bij MFC t Dorpshuis, Middelzand 3504. Meer weten? Neem contact op met Jessica Glasbergen: jglasbergen@teamsportservice.nl.