DEN HELDER -Geen drempel is te hoog voor Team Sportservice. Onder de (bijna) gelijknamige titel start Marijke de Wijs van de sportorganisatie in januari met een training voor iedereen die aan een gezond gewicht wil werken. Want wandelen is daar een heel goed begin voor. De eerste training is donderdag 20 januari.

Marijke de Wijs is bewegingsagoog binnen het team van Sportservice. “Sommige mensen vinden het lastig om zich aan te melden bij een sportvereniging. Lopen liever niet in sportkleding omdat ze overgewicht hebben. Maar ze willen eigenlijk wel iets doen aan hun gezondheid. In beweging komen en werken aan een gezonder gewicht. Juist voor die mensen willen we deze wandeltraining aanbieden. Zodat ze met gelijkgestemden werken aan hetzelfde doel.”

Fijne en veilige groep
De bewegingsagoog werkt in drie maanden met de deelnemers toe naar een plek bij een sportvereniging of club waar ze zich thuis kunnen voelen. Stapsgewijs, met niet te veel druk. “Het moet vooral een hele fijne en veilige groep zijn. En we zoeken met elkaar uit wat ze wel en wat ze niet leuk vinden. Bewegen moet namelijk wel bij je passen, anders hou je het nooit vol.”

Los of achtrittenkaart
De eerste bijeenkomst is donderdagmiddag 20 januari om 14.00 uur bij het trainingscentrum De Linie aan de Sportlaan 32. De wandeltraining duurt een uur en de kosten zijn 1,50 per keer. Deelnemers kunnen ook kiezen voor een achtrittenkaart en betalen daar 12 euro voor. Wie wil – en als het toegestaan is - kan nadien nog even blijven zitten voor een kop koffie of thee. De kosten daarvan zijn voor de deelnemer zelf.

Meer weten of aanmelden? Stuur een mail naar Marijke de Wijs, mdewijs@teamsportservice.nl of bel naar het kantoor van Team Sportservice: 0223-684726.