DEN HELDER - Midden in de NOC*NSF Nationale Sportweek houdt Team Sportservice de derde editie van BeActive Night. De sport- en beweegavond is een samenwerking met allerlei sportaanbieders. BeActive Night is maandag 19 september. Doel van de avond is naast bewegen ook gezellig samenzijn. Onder het landelijke motto #sportdoetietsmetje mensen laten ontdekken wat sport met je kan doen. De Nationale Sportweek duurt van 16 tot en met 25 september.


Team Sportservice en de gemeente Den Helder ondersteunen de landelijke sportweek. Daarom roepen ze sportaanbieders op om hun deuren wijd te zetten en nieuwe of bestaande activiteiten aan te bieden. En daarnaast biedt Team Sportservice clubs en inwoners de mogelijkheid mee te doen aan BeActive Night.

Net zoiets als Healthy Fest

Kirsten ten Haaf van Team Sportservice: “Rik Niks laat iedereen meedoen met zijn hiphop- en Zumbalessen, bij Jorina Baars kun je een kickbokstraining volgen, je kunt stevig wandelen met FitStap en Budo Zeemacht en Julianadorp bieden samen jiu jitsu en karate aan. Maar zou het niet leuk zijn als we het evenement dit jaar nog veel grootser aanpakken?” Lachend: “Ik zal niet gelijk zeggen zoiets als het Healthy Fest (groots sportweekend waaraan duizenden bezoekers deelnemen, red.) maar nog meer verschillend aanbod waar we meer deelnemers mee kunnen trekken zou toch schitterend zijn.”

Verbroedering in de stad

BeActive Night is een sportavond voor alle inwoners van Den Helder en eventueel daarbuiten. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kinderen, jeugd, ouderen, mensen met een beperking. Allemaal samen op een groot terrein, Willemsoord, dat is het doel”, vertelt de buurtsportcoach enthousiast. Ook de gemeente ondersteunt dit plan en vindt de Nationale Sportweek een heel mooi initiatief. Bovendien zorgt BeActive Night voor verbroedering in de stad.

Zichtbaar zijn

Deelnemers aan BeActive Night wordt gevraagd neon- of witte kleding te dragen, omdat het steeds donkerder wordt. Eventuele verenigingen of sportclubs die nog mee willen doen kunnen zich melden. En wie daar ondersteuning bij kan gebruiken, kan contact opnemen met Team Sportservice. Kirsten: “Via het lokale Sportakkoord kun je hulp krijgen. Ook als dat financieel is.”

Meer informatie

Aanmelden voor de sportavond is noodzakelijk en kan via www.noordhollandactief.nl. daar kunnen zij zich ook aanmelden voor het aanbod in de Nationale Sportweek. Het is belangrijk dat sportaanbieders hun aanbod zo snel mogelijk op deze verzamelsite plaatsen zodat de inwoner ziet wat er allemaal te doen is tijdens de Nationale Sportweek. “Er staat nu al heel veel online. Van biljart, koersbal en sjoelen tot kleutergym, powerwalken en wedstrijdzwemmen.”