DEN HELDER - In de herfstvakantie hoeven kinderen van de basisschool zich niet te vervelen. Rennen, vliegen, springen, klimmen, slingeren. Dat is wat er gebeurt tijdens apenkooien. Team Sportservice tovert dinsdag 19 en vrijdag 22 oktober twee gymzalen om tot klim- en klauterparadijs. Maandag 18 oktober laat Team Sportservice bovendien het online spel Among Us tot leven komen.

Kinderen kunnen tussen 9 en 12 uur helemaal los tijdens apenkooien. De gymzalen worden volgebouwd en bewegingsconsulenten van Team Sportservice staan klaar met verschillende spellen.

“Dinsdag kunnen kinderen terecht in de gymzaal in Vogelzand en vrijdag is dat in de gymzaal aan de IJsselmeerstraat”, vertelt Jordy van Kesteren van Team Sportservice. “Apenkooien is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Even heerlijk ravotten, lekker klimmen en klauteren en je energie kwijtraken. We hebben drie tijdsblokken, een voor de kleintjes van groep 3 en 4 en twee voor de iets oudere kinderen.” Natuurlijk zorgt Team Sportservice dat er voldoende en gediplomeerde begeleiding is om alles in goede banen te leiden.

Crew-leden in imposters
Among Us is een online game dat momenteel heel populair is onder de jeugd, weet de buurtsportcoach. “Het is een spel dat gedomineerd wordt door crew-leden en imposters. Ze gaan met elkaar in een nagebouwd ‘ruimteschip’ de strijd aan. Het is de bedoeling dat de crew alle lintjes bemachtigt die in de verschillende kamers liggen. Maar de imposters doen er alles aan om dat te weerhouden. Lukt het de crew om binnen de tijd alle linten te verzamelen?”, legt Jordy van Kesteren de spelregels uit.

Nagebouwd ruimteschip

Voor dit levensechte spel in de gymzaal aan de Lombokstraat hebben de buurtsportcoaches de gymzaal zo ingericht dat er een soort kamers gemaakt zijn van matten, touwen en doeken. Zo kunnen kinderen het ruimtespel in het echt naspelen en ontmoeten de digitale en de sportieve wereld elkaar.

Meerdere leeftijdsblokken
Kinderen die mee willen doen aan het spel, moeten zich opgeven via noordhollandactief.nl. Er zijn meerdere leeftijdsblokken tussen 8 en 12 jaar. De kosten bedragen 1 euro en er is plaats voor vijftien kinderen per uur. Inschrijven kan via https://bit.ly/3aaLj7D.
Wie mee wil doen aan apenkooien op dinsdag, schrijft zich in via deze link: https://bit.ly/3l5cQOk En voor de vrijdag via deze link: https://bit.ly/3BaETBB

Meer weten? Neem contact op met Jordy van Kesteren via jvankesteren@teamsportservice.nl of 0224-214774.