DEN HELDER - De balkongymlessen van Team Sportservice blijven een succes bij de flatbewoners. Daarom gaan bewegingsconsulenten Tessa Scholte en Saskia Verijzer nog een tijd door met de beweeglessen. Ze geven elke maandag op drie locaties in Den Helder en Julianadorp les. “We hopen dat ook anderen aansluiten. Mensen uit de wijk kunnen, uiteraard op anderhalve meter van elkaar, meedoen”, nodigt Tessa Scholte van Team Sportservice de buurt uit.

De balkongymlessen zijn gestart in het begin van de coronatijd. Doel was en is om – meestal ouderen – te laten bewegen, wat uiteraard gezond is voor lijf en leden. Maar ook om ze een moment van plezier te geven.

Iedereen moet kunnen bewegen

Nu de bewegingsconsulenten van Team Sportservice weer de reguliere gymlessen op hun scholen verzorgen, was het even de vraag of er nog wel ruimte was voor de balkonsessies. Tessa Scholte: “Maar we kregen zo veel leuke reacties, dat we besloten hebben om het te blijven doen. Uiteindelijk is onze drijfveer om echt iederéén te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Dus we hebben er ruimte voor gemaakt.”

Eerste vrolijke noten
Elke maandag zijn de twee te vinden op drie locaties. Voor steeds een kwartiertje beweging. De eerste vrolijke noten klinken om 11.35 uur voor het gebouw Tjempaka in de Van Galenstraat. Daarna, om 13.00 uur gaan ze naar het flatgebouw aan de Heiligharn. En snel door naar Julianadorp voor het laatste beweegmoment bij Genua aan de Drooghe Bol om 13.45 uur. Daar stellen de dames hun geluidsapparatuur op in de binnentuin van het complex.

Flesjes water maken het ietsje zwaarder

De Team Sportservice-medewerkers doen buiten op het gras de oefeningen voor, die de deelnemers op het balkon of ook op het grasveld na kunnen doen. Tessa: “We doen ook oefeningen met flesjes water. Daar maken we de les iets zwaarder mee. Net als in Nederland in beweging op tv.”

Meer weten? Mail naar tscholte@teamsportservice.nl. Of bel naar kantoor: 0223-684726. Alles over Team Sportservice Den Helder is te lezen op: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/