DEN HELDER – Hoe houd je je doelgroep fit en in beweging nu ze niet binnen mogen sporten? Met die vraag liep Iris Achthoven van stichting Vrijwaard rond. Ze nam contact op met Team Sportservice. Al snel werd beklonken dat twee buitenlocaties prima geschikt zijn voor de leden van de Vrienden van Vrijwaard. In de beweegtuin tegenover Ten Anker en op het grasveld bij Huis ter Duin in de Bremstraat geven drie Team Sportservice-bewegingsconsulenten elke week twee kleine uurtjes beweegactiviteiten voor 55+-ers.

Lydia van Noord van Team Sportservice: “Normaal gesproken sporten de Vrienden van Vrijwaard binnen. Maar dat kan op dit moment niet vanwege corona. Zodoende kwam Iris bij ons terecht. Met de vraag of wij buitensport wilden geven.”
De eerste les is donderdag 2 juli. Vrienden van stichting Vrijwaard kunnen gratis meedoen. Het is wel belangrijk dat deelnemers zich eerst aanmelden op de website die in het leven geroepen is om alle buitenactiviteiten veilig te laten verlopen. Dus inschrijven op veiligsporten.nu.

Checklist volgens protocol
Er geldt elke les een maximum van vijftien deelnemers. En wie zich heeft aangemeld krijgt vooraf aan deelname een checklist volgens protocol. Zijn alle vragen met ‘nee’ beantwoord, dan het is verantwoord om mee te sporten.

Voor alle ‘Vrienden’
De lessen zijn steeds op maandag en donderdag van 9.00 tot 9.45 uur in de beweegtuin bij Ten Anker en van 10.15 tot 11.00 uur bij Huis ter Duin. Voor de duidelijkheid: wie lid is van de Vrienden van Vrijwaard kan aanmelden.

Aanmelden
Meer over het protocol voor ouderen is hier te vinden: https://bit.ly/2Bx46fj. Aanmelden kan rechtstreeks via https://bit.ly/2Z1CMxW of veiligsporten.nu. En wie nog geen Vriend van Vrijwaard is, maar dit wel wil worden, kan terecht op https://bit.ly/37QurkD.