TEXEL/DEN HELDER - Donderdagavond zijn de Texelse boeren voor een protest naar Den Helder gevaren met de TESO boot. Daar werd bij het afrijden van de boot de weg enige minuten geblokkeerd. In totaal ging het om 30 tot 40 landbouwvoertuigen.


De boeren gingen na hun protest gelijk weer de boot op naar Texel. Hier kwamen ze om 22:00 uur luid toeterend vanaf met Nederlandse vlaggen voor op hun tractoren. Luid toeterend reden zij richting Den Burg. Het bootverkeer ondervond hier enige tijd hinder van. In Den Burg aangekomen maakte de tractoren nog extra rondjes op de rotonde om het verkeer nog een tijd op te houden waarna ze toeterend verder reden.

In het hele land werd vandaag geprotesteerd door boeren die het niet eens zijn met de nieuwe voermaatregelen van Minister Schouten. Om de stikstof uitstoot te verminderen moeten boeren hun vee op een eiwit armer dieet zetten. Boeren zijn bang dat dit ten koste gaat van de gezondheid van de dieren en willen liever maatwerk.

De Texelse boeren zijn actieve deelnemers aan de protesten. Zo vertrokken zij bij een eerder protest al met een grote groep naar Den Haag.