DEN HELDER - Op 12 december speelt Theater A La Carte de voorstelling Dromen Vangen in de Kampanje in Den Helder; een inspirerende en verbindende voorstelling over Positieve Gezondheid. Na het succes van de voorstelling op Texel afgelopen juni, geven nu ook de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon invulling aan de vraag: Hoe kunnen we elkaar inspireren en samen groeien naar een wereld waarin Positieve Gezondheid overal terug te zien en te voelen is? Na afloop van de voorstelling in Den Helder is er in het inspiratiecafé gelegenheid om hierover van gedachten te wisselen.

Inspireren en verbinden tijdens de voorstelling en in het inspiratiecafé


De voorstelling Dromen Vangen start met een crash course Positieve Gezondheid, gevolgd door verschillende scènes, die op professioneel en privé vlak heel herkenbaar zijn. Hoe vergroten we veerkracht, vertrouwen en lef bij onszelf en bij de mensen om ons heen? En hoe voeren we een betekenisvol gesprek, bijvoorbeeld op school, in de wijk of op het sportveld? Zowel tijdens de voorstelling als in het inspiratiecafé worden aanwezigen uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over best practices, kansen en dromen.

Samen bijdragen aan de verschuiving van zorg naar preventie

Voor de voorstelling zijn professionals uitgenodigd uit de zorg, welzijn, het onderwijs of de sport en medewerkers van de betrokken gemeenten. Om het gesprek ook echt samen met inwoners te kunnen voeren is iedereen welkom om een vriend, vriendin, familielid, buurman of buurvrouw mee te nemen die zich betrokken voelt bij deze verschuiving.

Ben jij ook geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van Positieve Gezondheid en wil je de voorstelling graag bijwonen? Stuur dan een mail naar mdewijs@teamsportservice.nl voor het ontvangen van de uitnodiging en de link naar het aanmeldformulier. Je kunt je tot uiterlijk 4 december aanmelden.

Marcel Prager uit Julianadorp deelt hoe het is om zelf een stukje regie te pakken

Marcel Prager (41) uit Julianadorp is als inwoner en ervaringsdeskundige ook aanwezig bij de voorstelling. 39 jaar lang balanceerde hij door zijn taaislijmziekte op het randje van leven en dood. Marcel: ‘De afgelopen 10-15 jaar van mijn leven stonden echt in het teken van overleven. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een stukje eigen regie te pakken in wat voor situatie je ook zit. Om op verschillende vlakken aan je gezondheid te werken en om er met familie en vrienden of een coach over te praten en zorgen of spanning te delen.’

‘Op wonderlijke wijze heb ik, wel met hulp van een medicijn, mijn toekomstperspectief weer terug. Ik kan weer sporten en zelfs binnenkort weer aan de slag in de medische wereld. Maar dat stukje eigen regie geef ik niet meer uit handen.’

Programma
17:30 uur - Inloop inspiratiecafé met soep en een broodje
18:30 uur - Verplaatsen richting de zaal
18:45 uur - Openingswoord
19:00 uur - Start voorstelling
20:30 uur - Gezellige (kerst)borrel in het inspiratiecafé
21:30 uur - Afsluiting