KOP VAN NOORD-HOLLAND - Het is lente. De Kop van Noord-Holland opent de deuren voor een nieuw toeristisch seizoen. Met drie totaal verschillende kusten, historische bezienswaardigheden en diverse activiteiten, belooft het een seizoen vol verrassende ontdekkingen te worden voor bezoekers van alle leeftijden. Uitgestrekte stranden, kleurrijke tulpenvelden, rust en ruimte, culturele ontdekkingen en het oer-Hollandse landschap. De Kop van Noord-Holland biedt een breed scala aan attracties en activiteiten.

Tulpenevenementen

De Kop van Noord-Holland verandert in het voorjaar in één grote bloemenzee. Tot half mei kunnen bezoekers genieten van de bloeiende bollenvelden. In het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld vinden de komende tijd verschillende evenementen plaats. Van fietsen en wandelen door de tulpenvelden tot tuinen vol voorjaarsbloeiers. Op tulpenbovenamsterdam.nl staan alle speciale activiteiten en evenementen op een rij.

Fietsen of wandelen

De Kop van Noord-Holland biedt alles voor een relaxte of avontuurlijke fiets- of wandeldag. Weidse landschappen, kronkelweggetjes, duintoppen en avontuurlijke bossen. Met onderweg genoeg restaurants om even op te laden en verschillende dorpen en steden om te bezoeken.

De natuur in

In de Kop van Noord-Holland vind je allerlei soorten landschappen. Maar er is ook plek voor nieuwe natuurgebieden, plekken waar de natuur de kans krijgt haar eigen gang te gaan. Liefhebbers van water en natuur genieten volop langs de waddenkust. Wadlopen, bijzondere vogels en de smaak van het wad.

Proef de streek

Na een dag vol avontuur en verkenning, kunnen bezoekers genieten van de culinaire hoogstandjes die de regio te bieden heeft. Van verse zeevruchten en lokale specialiteiten tot ambachtelijke gerechten bereid met ingrediënten die zo van het land komen. De lokale markten bieden de authentieke smaken van de streek.

Kortom, met de unieke ligging tussen Noordzee, IJsselmeer en Waddenzee, belooft de Kop van Noord-Holland dit seizoen een onvergetelijke bestemming te zijn voor toeristen, waar natuur, avontuur en culinaire verwennerij samenkomen. De ondernemers in het gebied zijn er klaar voor:

"We zijn blij om het toeristisch seizoen in de Kop van Noord-Holland te openen en staan te popelen om gasten te verwelkomen. Onze kleurrijke regio is er klaar voor om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Kom genieten van al het moois dat de Kop van Noord-Holland te bieden heeft," aldus Mary Romar van camping Duinzoomhoeve in Julianadorp.

Meer informatie

Voor meer informatie over de toeristische hoogtepunten en activiteiten in de Kop van Noord-Holland, bezoek ontdekdekop.nl of volg @VisitKopvanHolland op social media.