DEN HELDER - Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert mensenrechtenorganisatie Amnesty International ieder jaar de Schrijfmarathon Write for Rights. Op zaterdag 4 december zou de schrijfmarathon plaatsvinden in School 7. Deze bijeenkomst is in verband met de huidige corona maatregelen geannuleerd. Wel kunnen er bij diverse vestigingen van KopGroep Bibliotheken schrijfpakketjes worden opgehaald. Zo kunnen mensen thuis schrijven tegen onrecht.

Write for Rights

Afgelopen jaren schreven al honderdduizenden mensen wereldwijd brieven tegen onrecht. “Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht.”

Schrijfpakketten
De schrijfmiddag gaat dus niet door, maar dat betekent niet dat er geen brieven of kaarten geschreven kunnen worden. Als mensen thuis willen schrijven tegen onrecht, dan zijn hier speciale schrijfpakketten voor gemaakt. Met de schrijfpakketten worden zij op weg geholpen. De pakketten kunnen opgehaald worden bij verschillende vestigingen van KopGroep Bibliotheken. De brieven of kaarten kunnen daarna tot eind december bij de bibliotheken ingeleverd worden.

Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl