DEN HELDER - Op 22 juni organiseren Kim Smit (theater de Kampanje), Michael van Alderwegen (Tech@connect), Jon Ruigrok (Druktemaker) en Pascal Riksman (Pride@work): Variopool GameDay Den Helder. Willemsoord, gebouw 66 en gebouw 72, het buitenterrein en theater de Kampanje staan bol van de activiteiten. Een evenement waarin jongeren van 10 tot 25 jaar worden aangetrokken door gaming en geënthousiasmeerd voor fysieke sport en (computer)techniek.

Jongeren sporten steeds minder en gamen steeds meer. Het aantal leden van sportverenigingen neemt af en het aantal views van esport streams neemt exponentieel toe. Is gamen de rock ‘n roll van de moderne tijd en moeten we dit onze kinderen ontzeggen?

Op GameDay omarmen we esports: competitief gamen. We maken er een sociale activiteit van. We bieden een evenement waar jongeren elkaar ontmoeten om samen, live in realtime, het plezier van strijd, winnen en verliezen te beleven. In Theater de Kampanje wordt in de Variopoolzaal de finale gespeeld van de ‘Counterstrike ’-competitie. Studenten van de universiteiten, HBO en MBO strijden om de titel in deze strategische game.

In de Stadshal kan FIFA gespeeld worden, er is een Fortnite laddercompetitie. Ubisoft presenteert vier verschillende titels, voor de oudere jongere is er Mortal Combat 11 en Jump Force, je kan racen op 8 playseats en natuurlijk is er VR. Power Unlimted en Gamer.nl maken live videocontent en met MSI en Coolermaster kun je je eigen GamePC bouwen en daarop Apex Legends spelen.

Naast gamen wordt er een breed palet aan fysieke sporten aangeboden. Vanuit de overtuiging dat wanneer jongeren hun talent ontdekken, zij echt gemotiveerd raken om te gaan sporten. Wat is er zoal te doen op Willemsoord: Bossaball: volleybal op een springkussen, het NK Streetdiven door Big Airbag, Mobstacle, Freerunnen, abseilen, Basketball, archery tag, lasergamen. In gebouw 66 kun je dansen onder leiding van top choreografen, skaten, droneracen, karten op crazy carts en RC racen. Ook is er Urban Hockey gewoon op straat, You.Fo en in het dok zijn er spectaculaire watersporten te zien als wakeboarden, Flyboarden. Zelf kun je er suppen en kanoën.

Dit jaar is er een AZ (e)soccercourt. Per tweetal kun je aan deze competitie deelnemen die bestaat uit het spelen van FIFA 19, Streetsoccer 2vs2 en FIFA skillgames in real life. Er zijn twee leeftijdscategoriën: 10 -1 4 jaar en 15+. Deelnemen kost € 2,50 per persoon en kan via www.game-day.nl Naast de digitale competitie-onderdelen is het AZ (e)soccercourt omringd met toffe voetbalonderdelen zoals de Sutuwall, Teqball, Footpooltrailer een omhaalarena en meer.

Van gaming wordt de vertaalslag gemaakt naar serious gaming. Bedrijven die de principes van gamificatie toepassen in het leren. We laten het jonge publiek zien dat leren echt heel leuk kan zijn en we laten ouderen ervaren dat dit de richting is waar het onderwijs op school en op het werk naartoe gaat. Gamende jongeren maken deze overstap alleen maar gemakkelijker.

Variopool GameDay op 22 juni op Willemsoord te Den Helder is een uniek en compleet evenement voor jong en oud van 10 tot 20 uur. Jongeren die willen meedoen aan bepaalde sporten kunnen voor €7,50- een deelnemerspolsbandje aanschaffen via de website www.game-day.nl.

Because gaming is always serious
Variopool GameDay is vorig jaar bedacht door Kim Smit en Michael van Alderwegen. Inmiddels is de organisatie uitgebreid en wordt het mede georganiseerd met meer dan 40 partners uit Den Helder en omgeving. Met bijzondere ondersteuning door Variopool, de Rabobank, Gemeente Den Helder, de Koninklijke Marine, Mee de Wering en TeamSportservice Den Helder.