DEN HELDER - Kinderen die in de voorjaarsvakantie wel lekker bezig willen zijn, maar liever niet tijdens de natte, winderige februaridagen buiten willen sporten, zijn welkom bij Team Sportservice. “Kom naar onze activiteit in sporthal De Slenk. Onze buurtsportcoaches verzorgen er een ochtend die bol staat van voetbal. En het mooie is: het is gratis”, roept Jessica Glasbergen van Team Sportservice jonge kinderen op. Voetbalskills in de voorjaarsvakantie, op donderdag 20 februari, is voor kinderen van groep 5 tot en met 8.


In vier onderdelen leren de kinderen (nog) beter zaalvoetballen. Hoe ze beter kunnen schieten, een mooiere pass maken of leren dribbelen. “Heb je nog nooit eerder een bal aan je voet gehad? Geen probleem. Wij leren je de eerste kneepjes van deze sport.”


Verbeter je skills

Ben je al wat verder met voetbal en zoek je meer uitdaging? Dan kun je jouw skills verbeteren. “Denk aan de Schaar of de Zidane. Of misschien wil je wel koning worden in hooghouden. In een parcours van vier onderdelen gaan we in op techniek. In de 'tweede helft' gaan de kinderen nog even een echt potje voetballen tegen elkaar. Kijken wie het meest heeft opgestoken. Maar het gaat deze dag vooral om het plezier.”

Aanmelden

Aan de deelnemers wordt gevraagd sportieve kleding, zaalschoenen en een bidon mee te nemen. Vanaf 9.45 tot 10.00 uur kunnen ze sporthal De Slenk in om zich om te kleden. Daarna gaat de activiteit van start. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij jglasbergen@teamsportservice.nl. Vermeld daarbij naam en leeftijd, dan word je door de buurtsportcoaches ingedeeld in een team.