DEN HELDER - De Burgemeester Visserbrug in Den Helder is van maandagavond 18 tot vrijdagochtend 22 maart 2024 op 4 avonden en nachten in beide richtingen dicht voor autoverkeer en scheepvaart.


Voor zowel autoverkeer als voor (brom)fietsers en voetgangers geldt een omleidingsroute. De brug van de provincie Noord-Holland wordt vanaf 4 maart 2024 niet bediend voor schepen.

De provincie treft voorbereidingen om de Burgemeester Visserbrug op afstand te bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de weg over de brug in de avonden en nachten afgesloten voor autoverkeer van 21.00 tot 5.00 uur.

Omleidingen auto’s

Autoverkeer wordt omgeleid via omleidingsborden. De route loopt via de Ravelijnweg, Waddezeestraat, Jan Verfailleweg, Marsdiepstraat, Middenweg, Parallelweg naar de Ruyghweg. Deze omleiding zorgt voor ongeveer 11 minuten extra reistijd.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsverkeer wordt omgeleid via omleidingsborden. De route loopt via Ravelijnweg, Torplaan, Industrieweg, Handelsweg, Handelskade, Het Arsenaal, Lijsterstraat naar de Ruyghweg. Deze omleiding zorgt voor ongeveer 11 minuten extra reistijd.

Scheepvaart

Van maandag 18 maart tot en met vrijdag 22 maart 2024 is er dagelijks tussen 21.00 – 5.00 uur geen doorgang mogelijk onder de brug. Ook voor kleine boten is er gedurende deze avonden/nachten geen onder doorvaart mogelijk. De Burgemeester Visserbrug wordt vanaf maandagavond 4 maart tot vrijdagochtend 22 maart 2024 niet bediend voor scheepvaart hoger dan 3 meter.

Werkzaamheden

Met de werkzaamheden zorgt de provincie ervoor dat de Burgemeester Visserbrug bediend kan worden vanuit de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de brug hiervoor klaar te maken, worden de systemen en software van de Burgemeester Visserbrug aangepast en uitgebreid. Eerder hebben we camera’s vervangen en hogere cameramasten geplaatst voor verbeterd zicht en een veiligere bediening. Tijdens deze werkzaamheden voeren we testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig bediend kan worden. Bij goede testresultaten wordt de Burgemeester Visserbrug na de werkzaamheden op afstand bediend vanuit de bediencentrale.

Centrale afstandsbediening

Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit 1 punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en stimuleert de provincie het vervoer over water én de weg.

Bediening 24/7 op afroep

Tot op heden werd de Burgemeester Visserbrug 24 uur per dag 7 dagen per week bediend vanaf de Koopvaarderschutsluis in Den Helder. Nu de brug vanaf 22 maart 2024 op de bediencentrale van de provincie Noord-Holland in Heerhugowaard is aangesloten, is opnieuw gekeken naar de bediening in de nacht. Op 7 februari 2024 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland de gewijzigde bedieningstijden van de Burgemeester Visserbrug in Den Helder vastgesteld. De brugbediening van de Burgemeester Visserbrug wordt tijdens de standaard openingstijden van de bediencentrale in Heerhugowaard bediend en buiten die openingstijden 24 uur per dag 7 dagen per week op afroep mogelijk gemaakt. Het precieze bedienschema is te vinden in het besluit in het Provinciaal Blad.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen of opmerkingen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail. Meer informatie over de werkzaamheden en centrale bediening op afstand is te vinden op deze pagina en te volgen via de regionale Facebookpagina. Op deze website vindt u meer informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg.