DEN HELDER - De laatste door KopGroep Bibliotheken georganiseerde online kunstreis van deze zomer gaat naar Athene. Op dinsdag 7 september om 19:30 worden de deelnemers in deze prachtige Griekse stad virtueel rondgeleid door Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend.

Provinciestad met een glorierijk verleden Athene is nu de grootste stad van Griekenland, maar deze grote groei maakte de stad pas sinds de negentiende eeuw door. Daarvoor leidde Athene het bestaan van een provinciestad met een glorierijk verleden. Juist op dat verleden, de Oudheid, ligt de nadruk van deze lezing. Wereldberoemde monumenten van de Akropolis worden getoond, de goed bewaarde Hefaistostempel wordt bekeken en er kan genoten worden van de rijkdommen die het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum te bieden hebben. Het wordt een feest van herkenning voor wie van de kunst van de Oudheid houdt, gegarandeerd met veel nieuwe en verrassende details en verhalen. Kortom: een mooie afsluiting van de serie kunstreislezingen.

Hoe werkt het? Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Kaarten zijn voor 5 euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl