DEN HELDER - Bezoek het vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het uitzicht op het wad is ook in de winter altijd mooi. Vanaf het vertrekpunt 't Kuitje, fiets of wandel je samen met de gids richting Kooyhoekschor, de plek waar je bij hoogwater de meeste vogels kunt zien.

Dan verlaten de vogels de wadplaten om op de schorren vlak onder de dijk uit te rusten. Je kunt ze vanachter het scherm op de dijk heel goed van dichtbij observeren. Balgzand is doorgaans afgesloten voor publiek, maar op zondag 5 januari om 12.30 uur kun je met een gids van Landschap Noord-Holland het gebied in, een unieke kans dus!

De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. Onderweg naar het schor zijn er natuurlijk ook vogels te zien. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. De gids heeft een telescoop bij zich. Heb je zelf een kijker, neem deze dan mee.

Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan, en zorg wel voor warme en winddichte kleding. Ook al zijn temperaturen aangenaam, op de dijk is het meestal koud.

Wanneer:

zondag 5 januari 2020 van 12.30 tot 15.00 uur.

Vertrekpunt:

Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder

Kosten:

Vol tarief € 7,00 - donateurs € 4,00.

Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Reserveren:

www.gaatumee.nl